036-30 20 10 – TELEFONJOUR DYGNET RUNT

Min sista vilja

Min sista vilja – planera min begravning

När någon i sin närhet dör så stannar tiden och ingenting blir längre som förut. Vilken relation man haft i livet kan ha betydelse för hur man reagerar i sorgen och saknaden. När vi är mitt i livet är det inte alltid lätt att tänka att en dag tar allt slut.

Även om vi vet att det är så, kan tanken vara skrämmande. Vi ska leva livet fullt ut när vi kan och har möjlighet. För att underlätta för dem vi lämnar efter oss kan vi hjälpa till med en hel del medan vi fortfarande är i livet.

Min sista vilja – så vill jag ha det

Följande sidor i denna broschyr “Min sista vilja” kommer att belysa några av de praktiska frågorna kring dödsfall och begravning. Lite hjälp på vägen så dina önskemål kan uppfyllas av de som ska planera begravningen. På så sätt hylla livet som just du levt.

I broschyren kan du ange dina önskemål gällande utformningen av din begravning. Du kan välja vilken vilken typ av begravningsceremoni, om det ska vara kyrklig eller borgerlig begravning eller annan ordning. Du kan ange vilken musik som ska spelas, kista eller urna, blommor och om du vill ha en minnesstund.

Papper och digitalt

Broschyren “Min sista vilja” finns både i pappersformat och som en ifyllnadsbar PDF-fil som du kan spara och uppdatera när du vill.

Du kan också använda vår tjänst Livsvalvet för att ladda upp en pdf-fil eller fylla i dina önskemål direkt online. Det är en digital tjänst som säkerställer att dina önskemål om din egen begravning kommer fram som du har tänkt på. Om ditt testamente innehåller önskemål om din begravning så kan du spara en digital kopia av det på Livsvalvet.

Originalet ser du till att det förvaras på ett säkert ställe och den informationen får den kontaktperson som du har angett i tjänsten Livsvalvet.

Testamente

Vi kan förvara ditt original av ditt testamente om du har en digital kopia på Livsvalvet. Detsamma gäller “Min sista vilja”.

Se till att du förvarar det ursprungliga dokumentet på en säker plats och lämnar informationen till den kontaktperson som du har angett i Livsvalvet. Om du har en digital kopia av ditt testamente i Livsvalvet, kan vi förvara originalet. Då kan du vara helt säker att det kommer fram.

Besök oss för att hämta Min sista vilja.

 

Livsvalvet - logotype

Du kan även fylla i Min sista vilja digital i vår nya tjänst Livsvalvet. Där kan du även förvara andra viktiga dokument.

Planera begravning

Vi hjälper dig att skapa en
begravning enligt dina önskemål

Minnesrummet

Här kan du minnas och
hedra nära och kära

Anmälan minnesstund

Här kan du anmäla dig
till en minnesstund

Beställ blommor

Beställ blommor till en
begravning via Minnesrummet

Ge en minnesgåva

Ge en minnesgåva
via Minnesrummet

Tänd ett ljus

Tänd ett ljus
eller dela ett minne

Kontakta oss